Har du hört?

Jag har hört att sömn är bra för huden,

varför sover jag inte då?

NU sitter jag verkligen och gråter

Återigen skyller jag på lingonveckan. Vet att Gustav hade dött av skratt om han läste det. Han dör alltid av skratt när han hör det "lingonveckan". Jävla ord. Ni får tycka jag är äcklig eller alldeles för öppen, men seriöst, jag är tjej. Jag HAR mens. Ledsen killar, så är det, vi tjejer har det, vi är pms:iga och tjuriga eller som i mitt fall: knyttig. Och ledsen tjejer, jag kan inte hålla tyst om det längre. Särskilt inte just nu när jag ligger i min säng med en värmekudde över magen och salta tårar nerför kinderna. Vet jag ens varför jag gråter? Nej.

Eller jo, antagligen är det en blandning av olika klipp från Grey's anatomy på youtube, känslofulla stunder på tv och ja, kort och gott mens.

Jag vet, det kommer komma en dag då jag skäms över det jag skriver nu, men det får jag ta då. Som tur är kan man radera sina gamla inlägg, värre är det dock att man inte kan radera minnet på folk man känner.

Ni får lov att tycka jag är äcklig, jag menar; till och med jag tycker att jag är äcklig.

Äh, jag ska sova nu. Imorgon ska jag få ansiktsbehandling (ser inte fram emot att en okänd människa ska pilla bort pormaskar och finnar och trycka och klämma, det är egentligen bara jag som får lov att klämma på mig.. och på alla andra såklart, hehhe)

Godnatt, nu ska jag sova så att Knyttet kan sticka iväg. Om det inte är ett glatt Knytte som vaknar imorgon, ingen stor chans just nu känner jag dock.

Jag älskar Grey's anatomy



Och jag älskar Brandi Carlile. Från och med nu bör ni också göra det. Denna låten i cello-version. Det är knottror.

Gråtmaterial



Jag håller med Nigel. Det här är anledningen till att jag älskar dans. Det har verkligen förmågan att uttrycka så mycket utan att säga ett endaste ord.

Just det här konststycket handlar om en cancersjuk kvinna. Kan vara något av det vackraste jag sett.

Beslutsångest

Jag har ju beslutat mig för att ta det lite lugnare till hösten. Jag har liksom en tendens att ta på mig lite för mycket saker och sväva uppe på molnen för proppfyllda filofaxer. Där kan jag sitta på ett moln och fara från den ena saken till den andra och göra det med ett leende på läpparna och känna mig duktig, tills jag plötsligt tar slut. Och då gör jag det med buller och bång. Faller ner i en djup grop och ligger och krälar i mina filofax-anteckningar. Vissa kallar det att gå in i väggen, ja, det är nog så det är.

Så, i alla fall, för att undvika denna hysterin så har jag dragit av en av punkterna på min dagordning, konståkningen. Den har funnits där länge, så det var ett stort steg för mig.

Men jag har redan börjat med att hitta saker att fylla ut alla luckor med. Jag har hittat lite oliak alternativ, en sångpedagog, musikalundervisning med mera. Fast egentligen har jag nog redan fullt upp med att hinna vara student, gå i skolan, vara med pojkvännen, hinna träna, sjunga i kören, vara med i två olika teateruppställningar osv.

Nä nu kan jag inte skriva mer, för nu sitter jag och bölar till "so you think you an dance"

Fan vad jag är knyttig idag.

Alla andra är så mycket bättre

öööörk. Just nu känns det så. Alla andra är bättre än mig. Alla är ju det förfan! Har dem inte snyggare kläder, så har de mer pengar, och har dem inte det så har dem en snyggare frisyr eller finare hy. Nu ligger jag dessutom iklädd i ett par för stora shorts och en sjukt ful tischa och tittar på "so you think you can dance". Dem är så sjukt duktiga. Varför fick jag aldrig chansen? Varför fastnade jag i konståkningen? Jag hade ju kunnat vara en relativt bra dansare nu.

Nää. Blö.

Det är mensen. Jag vet det, JÄVLA mens.

Ps.
Lite glad över att jag har äntligen fått lov att besöka malmöfestivalen och gå runt och titta på folk och äta mat. Mamma är fin. Det är Gustav också.

förresten, längtar groteskt mycket till torsdag, då ska jag göra något kul. Jag förtjänar något kul, mitt liv har den senaste tiden bestått av korvkiosk. Fyy vad jag längtar till Göteborg, då ska jag och världens bästa kompis till Göteborg och leva på hotellfrukost, gå ut på kvällarna, se Ledin, njuta av livet och vara lite turistiga.

Japp japp, det var det. Over and out!

Till min mammut


Herregud så gott!



Mmm, såhär ser det ut för tillfället. Detta är min pizza.. Jag visar inte ens Gustavs pizza för hans är inte lika fin som min! (bra att han inte läser detta nu)

Jag känner att jag börjar bli lite grinig, så som jag blir när jag inte får mat. MAAAAT! Maaaaooooud!

Pizza och bilder på det korta håret.. och en konstig pojkvän, såklart!

Jag och Gustav gör hemmabakad pizza nu. Det är grejer det, vi har gått och blivit husliga och hemmakära. Sådär lagom härligt som de är i romantiska filmer och så, ja ni vet?

Problemen började dock redan vid att värma vatten till 37 grader, vi lyckades inte riktigt med den bedriften.. sen lyckades jag dessutom spruta ner hela Gustav.. Hoppsansa, där fick ni bilder! Nejnej, din snuskhummer! Med vatten såklart!

Nu jäser degen, och jag säger tack och lov till bakmaskinen, fina grejer, hur man nu annars gör en pizzadeg till 16 personer vill jag inte ens veta! Japp, vi gör till 16 personer, fast vi är bara fem stycken som ska äta, men vi hoppas ju att vår pizza blir god såklart. Annars är det pinsamt.

Men men, här kommer lite bilder på mitt klipp och på en konstig pojkvän dessutom. (Visst verkar jag vara en såndär toffel som bara är med min pojkvän, men det är faktiskt så att vi har tagit dessa fem dagarna till att bara vara med varandra, annars bruakr vi inte träffas så ofta)


Osminkad härligt ofräsch och i baktag. Jävla charmig skulle jag vilja påstå!

Det är kortkort i nacken, sköööönt!

Jag ville bara pussas litegrann, men Gurra ska kladda som vanligt.. suck!


Kort gottigottgott!

Fyjävlar vad jag har träningsvärk idag. Det här med att träna med sin supervältränade pojkvän var nog en ganska bra idé (om man gillar att plåga sig själv). Men helt ärligt så var det en väldigt bra idé, jag och Gustav har tränat tillsammans rätt så mycket nu. Han har införskaffat gymkort på mitt gym i Trelleborg och jag har införskaffat på hans i Limhamn. Gustav kan ju rätt så mycket om träning och så, och han hjälper mig jättemycket med olika övningar och dylikt. Det är supermysigt att träna tillsammans med sin pojkvän!

Om han inte är på sadistiska humör som han var för ett par dagar sen när jag bara skulle gå en timmes powerwalk. Gustav hängde på och mitt i allt så avbryter han vårt (lite för hög tempo eftersom jag småsprang) med att vi skulle ha fys. Med "vi" menade han: Jag. Gustav själv skulle vara en sadisitsk tränare, han gick väldigt bra in i den rollen. Det var fällknivar, armhävningar, plankan, hänga i en stolpe och häva upp mig själv.. osv. Ja, ni förstår?

Jag såg dock resultat idag när jag skulle prova bh, fy vad jag har börjat utveckla muskler i ryggen, riktigt snyggt faktiskt. Jag kanske blir en dansk. Inget fördomsfullt gentemot just danskar men jag har förstått att det är de som är överrepresenterade på just gymmet i Limhamn som biffar. Sjuka biffar. Vi pratar GIGANTISKA biffar!

Förresten så har jag klippt av mitt (inte så jättelånga) hårsvall. Lägger upp en bild på det senare :)

Puss!

Blandade bilder


En styck galen knutte infann sig i vårt sovrum. Han blev minst sagt chockad över att vi upptäckte honom. I ett nafs hoppade han i militärbyxorna och sprang iväg. Uppenbarligen höll han på att klä av sig..  (observera ironin)



Jag och Gustav beslöt oss för att vara gästvänliga och bjuda in en av mina närmsta väninnor på middagsbjudning. Vi satsade på en delikat måltid som bestod av kycklingklubbor, cous-cous sallad, majskolv, tzatziki och vitlöksbröd. Tyvärr tyckte inte Olivia om varken cous-cous, majs eller tzatsiki och kycklingen bestod till mesta del av slöfs. Vitlöksbröden var lyckade och föll min minst sagt kräsna väninna i smaken, tur det!

Här är hon i all sin glory! Oliviera den kräsna, men dock så omtyckta väninnan. Stackars människa som fick stå ut med mat som inte föll henne i smaken och min galne pojkvän som inte drog sig för att prata privata saker, eller för att vara allmänt jobbig. Men jag älskar honom ändå. Vi hade en trevlig kväll allt som allt!

Kolbitar et un stinkhund

Bara för det var sommar, fint väder och för att ja, livet är fint så blir det lite bilder från grillkvällen för ett tag sen :)

Världens sötaste hund, eller i alla fall Trelleborgs sötaste (sant, han har vunnit den tävlingen) åkte med oss. På bild är han väldigt söt, men han stinker. Alltså, verkligen stinker.. Men han är söt i alla fall!
Massa trevliga tjejer, det är så det ska vara! Sen att vi åt kolbitar som egentligen skulle föreställa hamburgare var en annan femma. Det var trevligt!
Jag i min fina rutiga skjorta. Det var ju faktiskt så att jag hörde att rutigt skulle bli stort i höst, så jag tänkte att jag var tvungen att inhandla någonting rutigt. Jag är ju trots allt modemedveten. (Uppfatta ironin i detta) och just det, Freddie var med också!
Freddie fick alla kolbitarna som ingen annan ville äta. Han gillade läget helt enkelt, även om han fick kämpa som ett djur (haha, han ÄR ju ett djur) för att kunna tugga i sig dem så var han lycklig. Cocker spanielar kräver inte mycket av tillvaron.




Lite urfu(l)la bilder

Här kommer bilder från torsdags-kvällen förra veckan, då jag, Emmely och Olivia stack till strandbaden. Vi hade faktiskt riktigt trevligt hemma hos mig, sjöng med i klassiska låtar och pimpla vin. När vi väl kom till Strandbaden var vi fulla av förväntan, lite som när man var 15 och snart skulle fylla 16 och var orolig för att komma in på 16+ stället. Precis som om man skulle bli stoppad?

I alla fall, strandbaden var stort, lyxigt, flashigt och ... folktomt! Helt seriöst! Där var kanske 50 pers varav 3 st danstokiga medelålderstanter i kostymbyxor och viskoströjor. Visst, det är kul för dem att de har roligt, men man måste inse någonstans att det inte är lika okej att stå och dansa på en gigantiskt dansgolv... helt själva! Förfan det var ju ingen jävla finlandsfärja?

Men men, det blev kanske inte så lyckat. Men här kommer i alla fall bilder från vårt så kallade förfestande. (Jag har tänkt på en sak, borde det kallas förfest om det inte blev mycket till fest efter förfesten. Fast å andra sidan, vad skulle man annars kalla det?)


Som ni kanske ser är jag rosa. Inte solbränd eller så, utan rosa. Ajaj!


Tittut!


Jag tror vinet har gjort sig på den här bilden...



Emmely var pepp på livet och dessutom hamnade hon lite på sniskan. Men men, vi var glada ändå!

Scream och hans trötta tjej



Det här är Scream. Ja, ni vet det dära monstret i den där filmen. Det som finns som halloween-masker också. Det är min pojkvän, egentligen. Vi fick för oss att göra (världens godaste) blåbär-vanilj smoothie så vi blev ju helt blåa om tungan.



Själv ser jag bara ut som en jävligt trött flickvän. Åter igen, udda par!


Men fy vad jag är kär i den där tosen! Nu fixar han fläskpannkaka. Fast jag har fått för mig att det är samma konsistens som ostkaka, och jag klöks av den konsistensen, men jag har lovat att ge det en chans!

Vojne vojne!

Vet ni ens vad det ordet betyder?
Haha, inte jag heller. Det är bara så att min mormor alltid säger det när hon "ojar" sig.
Så jag har alltid tagit det för givet, att det är "oj", fast på finska.

Men anledningen till att jag vojnar mig är för att jag är kass på att uppdatera, eller jag uppdaterade inte igår i alla fall. Men nu var det som så att jag och min käre boyfriend hade lite kvalitets-tid.

Mitt surande efter att jag inte fick gå på utomhusbio lade sig aldrig riktigt i söndags. Jag envisades om att vara sur i fyra timmar. Tro mig, det är inte likt mig. När jag väl tagit mig till Klagshamn (som tar nästan 2h med buss) skällde jag ut Gustav och var jätte-knyttig.

Om ni undrar hur det är att vara jätte-knyttig så är det, enligt Gustav, när jag anstränger mig så hårt för att vara sur att jag börjar gråta (jag var egentligen jätteglad att se honom) sen, för att göra hela situationen dramatisk slänger jag picknicken som jag inhandlat till vår bio-kväll efter mig och skriker "här har du din jävla picknick". Sen, för att göra det hela ännu mer dramatiskt låter jag Gustav springa ifatt mig. När han väl har kommit ikapp (efter att ha dämpat ett skrattanfall, jag var tydligen patetisk?) så hotar jag med att ta bussen hem.

Fast.. ja, min surhet höll inte i sig så länge. Jag var inte sur egentligen, eller jo, det var jag. Men inte på Gustav, inte för en så patetisk sak som att han inte ville följa med på utomhus-bio, jag är ingen sadistisk flickvän, jag brukar vara en väldigt snäll och öm flickvän, nej jag surade bara för att jag ville ta ut allting. Det var ju faktiskt ett ypperligt tillfälle!

Ibland har man lov att vara en riktig bitch, eller, lov och lov. Men, man kan alltid skylla på pms!


Ökad trafik

vill bara tips, åter igen, om den här sidan. Om man nu vill ha fler besökare på sin blogg, vilket man för det mesta vill ju. Eller det är kanske bara jag som är en konstig liten filur?

Det går ut på att gå in på några sidor (för det mesta bloggares) och titta runt lite, efter 60 sek får du en kod som du ska klistra in. Sen samlar man en 4-5 stycken sådana och får en länk. När man väl har gjort det så är man själv med bland de sidorna som folk ska gå in och kolla på!

Hängde du med?

Aja, jag fattar inte heller. Men det är rätt bra i alla fall :)

Jag som hoppades på utomhusbio

Jag hade inhandlat kladdkaka, melon, naturgodis, festis och nougat. Allt för en perfekt picknick vid utomhusbion i Malmö.

Men Gustav ringde precis och var störttrött. Man blir nog det efter en dags kurs (fallskärmslicensen).

Så nej, det blir nog ingen utomhusbio.

Jag surade lite, men det blir nog bättre bara jag får träffa honom. Fast lite, lite sur är jag ändå. Jag har ALDRIG varit på utomhusbio, och förmodligen är det sjukt mysigt.

Men vad är en bal på slottet?


Min blogg är värd pengar?

Det måste ju helt ärligt vara något fel? Eller något fuffens..
Omöjligt att min blogg är värd 3298 kr. Och vad är det man värderar i?

Jag fattar inte..?


Klicka här så kommer ni till sidan där man kan värdera sin blogg.. Hur fungerade det för er?


Viva Forever



Gick in på rightnow.devote.se och hittade denna videon. Det var grymt längesen jag hörde den. Inte för att jag någonsin var ett spice girls fan, men det känns väldigt mycket nostalgi. Blir nästan lite ledsen nu när jag sitter här, fick en klump i magen och saknar någonting jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Men videon måste vara det konstigaste jag har sett någonsin? Eller är det bara jag som tycker det?

Jag har världens coolaste pojkvän

Vet ni varför?

Jo, för han är en sån som tar tag i saker.

Nu, till exempel, sitter han på fallskärmshoppar-kurs.
Ja, det är sant!

Han ska ta fallskärmslicens. Hur häftigt är inte det då?


En annan ska ju bara jobba i korvkiosken idag. Udda par.


Änglastöten?

Nu sitter jag här och irriterar mig mer och mer..

Kommer in på aftonbladets hemsida och mina ögon dras (automatiskt) till en artikel som utlovar fantastiskt sexliv. Nej, jag är ingen sexfantast, och nej jag tänker inte hänga ut sådana saker på bloggen.. Det är ju äckligt! (host)

Men eller hur låter änglastöten så fint? Så jag tänkte att jag skulle kolla upp den, men nej, tji fick jag.
Där står en välidgt lockande text i fetstil som utlovar nymodigheter utan att vrida knäna ur led, men, det var väl undefär det hela. Sen måste man BETALA för att läsa mer.

Lurendrejeri!

Läs här.

Suttit 23 år i fängelse - oskyldigt dömd!

 

(Klicka på bilden så kommer ni till artikeln)

Nej fyfan! Det är inte klokt. Den här killen satt hela 23 år i fängelse i Texas och var oskyldig! Nu har man sett att det inte finns någonting som kopplar honom till de våldtäktsbrott han är dömd för. Hur fan kan det gå till såhär? Varför har dem då hottat (kastat) in honom i fängelse för, om det nu inte fanns bevis?

Tänk er att sitta i fängelse och veta att man inte har gjort någonting! Tänk er den känslan.. Tänk på vad ens familj tror om en, de kan ju aldrig vara säkra, det är ju ditt ord gentemot dem som har satt dig där. Tänk så hjälplös man måste vara då!

Såklart var det i Texas det hände.. Eller ja, såklart och såklart. Jag har liksom fått det för mig, att sånt här alltid händer i Texas.

Nej fyfan. Vad säger ni? Är det bara jag som blir väldigt upprörd?

En kväll fylld av bastubad och säckpipa

Mamma och Tomy har ju precis kommit hem. Jag har ju bott hos min daddycool under tiden och det har varit riktigt mysigt! Dessutom har jag lyckats få honom att gå, i alla fall lite, på GI. Han gillar det, fast han erkänner det inte. Men det är en annan historia.

Som sagt, de är nyligen hemkomna. Huset blev på två sekunder fyllt av liv och rörelse igen, inte klokt hur tomt och läskigt det har varit nu dessa tre veckorna, jag har knappt varit här alls. Men nu är det andra bullar. Skotsk musik (de har ju varit i Skottland) skotska skämtmössor och skotsk dans.

Jag börjar bli trött på säckpipe-tjutandet...

Men mamma var glad att se mig i alla fall, jag fick lite armband, massa rassel-tassel som jag gillar och en finfin sjal. Sen har vi njutit av bastun hela kvällen, och vi har skrubbat. Skrubbat finnar! Haha, lite kul, med tanke på att vi är lite finnar. Sen har vi tryckt finnar, eller som mormor säger på finlandssvenska "strypa landsmän" , fast det låter mer såhär "stuuupba lannsmänn". Ja ni fattar?

Så nu är jag ren och fin.. och har ont i öronen av säckpiporna. "Jättefint" är det enda jag säger när mamma och Tomy tittar på mig med glittrande ögon som små barn när det spelas på högsta volym. "Jättefint" så går jag in på mitt rum och stänger dörren..

Ökad trafik till bloggen

Titta in på den här  sidan, ganska smart om man vill öka trafiken till sin blogg.

Min mamma (ja, jag vet, jag är beroende av henne) tittade precis in på min nya blogg. Den här då alltså, jag har nämligen haft en annan innan. Tydligen överträffade tekniken hennes sinne för hon hittade bara bilderna och kommenterade att hon saknade mitt sarkastiska skrivsätt.

Fast hon kom precis in på mitt rum och skrattade åt mitt fitt-inlägg och ursäktade sig. Hon hade hittat inläggen!

På tal om min användning av ordet fitta : jag har skaffat fittburk!

Att vara mammig

Okej. Jag erkänner. Jag. Är. Mammig.

Finns ens det ordet i svenska akademins ordbok?

Om det finns så är nog förklaringen något i stil med: artonårig tjej som kan ta vara på sig själv, men som ändå har lite problem med det här att klippa navelsträngen.

Motsägelsefullt? Jo, en del kanske.. Mamma, min mamma, eller, min mammut, har faktiska varit borta i tre veckor. Är det då konstigt att man som artonåring har saknat henne? Och blir överlycklig när hon väl kommer hem. Fast.. det är inte bara jag som har problem med det här med navelsträngen. Mamma är inte så jäkla duktig hon heller!

Som min pojkvän säger. Det kanske är dags att släppa taget lite? Jag som har stora planer på att resa runt och backpacka och grejer. Då kan jag ju knappast ha morsan med mig heller. Hur skulle det se ut. Haha, jag ser det framför mig. I tullen och sånt, jag hade åkt fast. Det är nog inte lagligt att kånka modern med sig i ryggsäcken?

Då ska jag ju inte ens ha Gustav med mig. Hur ska det gå? Vojne..

Lite mer reggae-filosofi!

Jag ska bli reggae. Alltså inte hela paketen med dreadlocks och hasch-pipa (även om jag är övertygad om att det bara är fördomar och profilerings-snack, människor går inte att dela in i kategorier). Nä, jag ska bli vad reggae är - kärlek, förståelse, jämlikhet, ödmjukhet, öppenhet, givmildhet, no stress, one love, one world...

Reggae är det där gunget som skön musik sätter igång i kroppen.

Det klokaste jag hörde idag var nog: get people together. Alltså, vi är en jord, vi är alla människor, gränser är världsliga saker, med förståelse hade vi kommit så mycket längre!

Ja, ni märker ju själva? Jag är fast!


Dock har jag en lång väg att gå..

Reggae-filosofi!

Mitt enda nöje i korv-vagnen är, förutom att titta på folk som går förbi, att lyssna på radio. Det enda som går att ställa in på radion i Trelleborg är p3, i alla fall om man är ute efter någorlunda bra sändning.

Så idag när jag satt och gjorde.. tja, ingenting. Så som jag brukar göra på min arbetsplats så sände de live från reggae-festivalen i Uppsala och jag som inte är ett väldigt stort fan av just sån musik, eller livstilen (mycket på grund av, vad jag har insett idag, felaktiga uppfattningar) lyssnade inte särskilt noga. Men en sak snappade jag upp.

Tjejen som stod för intervjuer pratade med en härlig kille, han hade i alla fall härlig röst. Jag låtsades att han hade bruna ögon och ett irrvarv av bruna lockar och lite buskiga ögonbryn, dessutom en skitig tröja, eftersom han var på festival. Så när tjejen, (som inte alls lät lika härlig) frågade om lite tips om man kände sig stressad eller överhypad. Killen (med fantasilockarna) svarde lungt: "inte ränna omkring och oroa sig för en massa saker, utan tänka efter vad som är värt att ränna omkring för. Är det inte värt det, ja, varför ska man då hålla på med skitet?"

Kloka ord!

Frågan är bara hur man ska lyckas med det då?

En dag på stranden


Äntligen blev det sol! Äntligen hade jag en dag ledigt! Äntligen blev det en stranddag!







Ja, vad kan man säga? Vi har haft kul idag. Och jag ääälskar mina vänner! Särskilt den här sista, Olivia ligger jävligt nära hjärtat!

En gammal gubbe

"Den där mannen, eller gubben.. Ja, du hade nog sagt så 'gubben'. Ja, du vet han, som alltid står utanför de automatiska skjutdörrarna som leder in till den stora lågprismarknaden.. Dörrar som åker fram och tillbaka, fram och tillbaka, fast egentligen är de mer öppna än stängda. Ja, du vet ju själv. Människor är tokiga i 'förmånliga priser'!

De där människorna vars hungrande blickar suger ut informationen från de gula reklambladen på dörrarna. Gula reklamblad med 'veckans vara', 'kanonpriser', eller med en röd text som titulerar att kycklingvingarna minsann är billigare idag än igår, sänkta med hela två kronor. Två ynka spänn och folk får spel.

Men nog om de där människorna, de är tråkiga, det är inte de man lägger märke till. Det är ju den där gubben. Han som ingen annan tycks märka, fast ibland gör dem, men då är det snarare en blick än en betraktelse. Han verkar ju inte mycekt för världen, där i sina senapsgula chinos, samma byxor som han alltid har. Ingen lägger märke till hur han suger nikotin ur sin marlboro-cigarett. Men jag har sett, jag har till och emd lagt märke till att han aldrig röker upp en cigg, utan fimpar när halva är kvar. Det är konstigt, särskilt med tanke på att han alltid tar upp en ny när den andra är mosad under fotsulan. Men vem är jag att prata om cigaretter? Jag vet inte hur man röker en cigg på bästa sätt.

Ingen annan verkar lägga märke till hans märkliga beteende. Men hur skulle dem göra det? De är ju bara människor, fast å andra sidan är jag det med, även om det känns som om jag är ett litet ufo i den aldrig besökta korv-vagnen, jag bara tittar på alla, precis som inifrån en akvarium: jag är guppyn.

Så, som sagt, ingen annan lägger märke till att han kommer vid samma tid varje dag. Går ett varv in i affären, köper ett packe marlboro (för det är väl marlboro, de där röda?) och en dricka. Alltid samma dricka, någon ramlösa med smak. Sen står han där utanför skjutdörrarna med flaskan i ena handen och en cigg i andra. Om vartannat tar han ett bloss för att skölja ner det med vatten.. eller så är det tvärtom. Sen pantar han flaskan.

Alltid samma rutin, alltid samma bittra uppsyn, alltid samma chinos, de senapsgula, alltid samma tröja. Men ibland bytar han skor. Visst låter jag som en stalker? Men, det enda nöje jag har är att betrakta folk. Han har en lustig haka, väldigt markant och så pekar den en bit ner. Den ser arg ut. Hur nu en haka ser arg ut? Men den har en aggressiv utstrålning. Hela han ser arg ut.

Kanske är han filosof? Kanske är rik som ett troll? Kanske han vet lösningen på alla världens problem? Ibland fantiserar jag om att han har varit militär. Men så är det nog inte. Han är nog bara ensam.

Har du sett honom? Jag vet att du hade kallat honom för en 'gubbe', han är ju en gubbe. Men har du sett honom någon gång? Har du sett de senapsgula chinosen någon gång? Lagt märke till hans aggressiva haka?

Antagligen har du inte det. Antagligen kommer du aldrig att göra det. Du är för upptagen av skjutdörrarnas alla extrapriser. Du tror att du aldrig kommer att bli så. Du kommer antagligen aldrig det.

Nej, du är ju tokig i förmånliga priser..."

Bjussar på en bild.



Åh, suck. Världens tråkigaste sommarjobb, garanterat!
Jag lovar, det är ingen som slår det faktum att jag sitter på en pall och glor.. I korv-os!

Men pengarna behövs, även om det är en kass jäkla lön (inte för att jag anstränger mig så mycket men i alla fall).

Jag och Gustav ska ju förmodligen på road-trip i Sverige nästa vecka, första veckan under hela långa lovet vi har ledigt samtidigt.. Men pengarna tryter.. Dessutom har ju ajg och Olivia bokat för vår vistelse i Göteborg. Så pengarna tryter verkligen..

Vi får helt enkelt tätla och äta snabbmakaroner när vi är iväg, men det kvittar. Så länge jag är med honom så!

RSS 2.0